Política

Obama amplia l’avantatge sobre Hillary Clinton i John McCain s’aferma en el bàndol republicà

El senador per Illinois Barack Obama ha rubricat a Wisconsin i Hawaii la desena victòria consecutiva en la cursa per la nominació demòcrata i va posar la seva rival, la senadora per Nova York Hillary Clinton, en una situació molt delicada que l’obliga a guanyar la contesa de dimarts que ve a Texas i Ohio si no vol quedar pràcticament fora de combat. En el bàndol republicà, el clar favorit, John McCain, va tornar a guanyar el seu rival, Mike Huckabee, i ja té a tocar els 1.192 delegats que necessita per assegurar-se la nominació del seu partit.

Amb aquesta victòria, Obama no només ha ampliat l’avantatge que li porta a Clinton, sinó que ha penetrat, de forma preocupant, en segments de l’electorat que fins ara donaven suport a l’exprimera dama de forma majoritària. Així, a Wisconsin els dos candidats s’han repartit a parts gairebé iguals el vot de les dones blanques. El senador d’Illinois, a més, ha tret uns bons resultats entre els treballadors, un dels segments que pot ser clau en les primàries del 4 de març a Ohio i del 22 de març a Pensilvània.

Clinton era aquest dimecres justament a Youngstown (Ohio), on no ha dedicat ni mitja paraula a la desena desfeta consecutiva. La senadora centra tots els seus esforços en aquest Estat i a Texas, que junts aporten 334 delegats a la convenció demòcrata que a l’estiu ha de decidir el candidat demòcrata que disputarà la Casa Blanca. Segons les darreres enquestes, l’exprimera dama és la favorita als dos Estats, però per un marge molt estret a Texas.

Experiència
Clinton, que necessita guanyar amb claredat als dos Estats per retallar distàncies ja que els delegats s’adjudiquen de forma proporcional als vots obtinguts, ha insistit a destacar la seva gran experiència davant el carisma d’Obama. “Tant el senador Obama com jo podríem fer història. Però només un dels dos està preparat per ser el comandant en cap, preparat per dirigir la nostra economia”, va dir Hillary.

El senador d’Illinois, per la seva part, ha tornat a insistir a Houston en el fet que ell, a diferència de la seva rival, es va oposar a la invasió de l’Iraq el 2002 i va prometre acabar la guerra durant l’any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona