Política

La participació a les cinc de la tarda baixa de 7 punts a la Catalunya del Nord respecte a les municipals del 2001

La prefectura dels Pirineus-Orientals ha indicat que la participació a la primera volta de les eleccions municipals era del 59,2% i de 56,7% a les cantonals, unes xifres lleugerament inferior els de la primera volta. Respecte a les eleccions del 2001, la participació és inferior de 7 punts a les municipals i de 5 punts i mig a les cantonals. Fa 7 anys, a la mateixa hora, el nombre de votants a les municipals era del 66,18% i a les cantonals era del 62,48%.

Aquest índex de participació confirma el d'aquest matí on ja es notava una feble mobilització de l'electorat a la Catalunya del Nord. Pel que fa a Perpinyà, on la setmana passada s'havia arribat a una abstenció mai assolida per unes municipals amb el 44,88%, la prefectura indica que la participació seria més forta que la mitjana departamental però com aquest matí no tenia dades concretes disponibles.

 A les sis de la tarda tots els col·legis electorals han tancat a la Catalunya del Nord i s'està fent el recompte dels vots. Els primers resultats definitius haurien d'arribar a la prefectura a partir de les vuit del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.