Política

Les autoritats pakistaneses publiquen fotografies dels presumptes autors de l'atemptat contra Bhutto

Les autoritats pakistaneses han publicat unes fotografies en les quals apareixen dos homes drets entre la multitud moments abans que l'exprimera ministra i líder de l'oposició Benazir Bhutto fos assassinada, i una on apareix un cap tallat que presumptament pertany a l'autor de l'atemptat.

Bhutto va ser assassinada dijous passat quan abandonava una manifestació a la ciutat de Rawalpindi. En una de les imatges, publicada al costat d'una notícia al diari més gran en llengua urdú del Pakistan, mostra dos homes drets entre la gent es que trobava a la manifestació moments abans que Bhutto morís.
En la fotografia, mostrada també a la televisió, apareix un jove afaitat amb ulleres de sol, una camisa blanca i una jaqueta fosca. Darrere d'ell hi ha un altre home amb un mocador blanc al cap, i que, segons la televisió pakistanesa, podria ser el terrorista.

En diverses imatges posteriors i vídeos de l'atemptat apareix el jove disparant contra Bhutto mentre aquesta deixava la manifestació. Mentrestant, en la segona fotografia es mostra un cap que presumptament pertany a l'autor de l'atemptat suïcida.

"Sol·licitem l'ajuda de la població per arrestar els autors d'aquest horrible incident", ha assegurat el ministeri de l'Interior de la província de Panjab, segons la notícia. S'ha ofert una recompensa de 10 milions de rupies (uns 111.853 euros) per qualsevol informació que porti a la seva identificació.

De moment, el govern no ha indicat quants autors es creu que van participar en l'atemptat, però sí que ha acusat el milicià vinculat a Al-Qaida i presumptament establert a la frontera amb l'Afganistan, Baitulá Mehsud. Tot i així, molts ciutadans creuen que després de la mort de Bhutto hi ha altres enemics, per exemple, alguna agència de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.