Política

Blanco continua avui la ronda de contactes per negociar la composició de les Corts amb ERC i IU-ICV

El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, continua avui la ronda de contactes amb totes les forces amb representació parlamentària amb l'objectiu de buscar suports i tancar la composició de les meses del Congrés i del Senat. Blanco té previst reunir-se amb el representant d'ERC i, més tard, amb els d'Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya.

Dels primers contactes amb CiU i el PNB va quedar clar que la voluntat del PSOE de convertir José Bono en el nou president del Congrés és el principal escull de les negociacions amb CiU per a la composició de la mesa.

Segons ha dit Josep Antoni Duran i Lleida, les primeres negociacions amb el PSOE sobre la composició de les meses de les Corts estan "ben enfocades", tot i que hi ha "una diferència no poc important" sobre el suport a Bono com a president de la cambra baixa.

Es decidirà dilluns
Duran no ha aclarit si CiU s'abstindrà en la votació de Bono, però ha subratllat que manté les seves "reserves" a donar-li suport explícit, per la qual cosa serà la direcció de la federació nacionalista la que decidirà dilluns la posició definitiva.

Per la seva banda, el portaveu al Congrés del Partit Nacionalista Basc, Josu Erkoreka, qui també s'ha reunit amb Blanco, ha explicat que si el PSOE atén les demandes "mínimes" del partit de ser presents a la mesa del Congrés, el grup donarà suport a José Bono com a president de la cambra.

Erkoreka ha afegit que ha demanat a Blanco tenir representants a les cambres de les dues meses, petició que "no és excessiva" si es té en compte que el PNB és el quart grup del Congrés en nombre de diputats. L'objectiu dels nacionalistes bascos és aconseguir una secretaria, que "fins i tot" podria ser la quarta i última.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.