Política

Clinton anunciarà dissabte la seva retirada

EUA

La senadora per Nova York, Hillary Clinton, anunciarà dissabte a Washington que es retira de la carrera presidencial i el seu suport a Barack Obama.
L'anunci posarà fi a cinc mesos de batalla a les urnes per la nominació demòcrata, en què en principi va arrencar com a favorita, però que finalment ha recaigut en Obama, el primer negre que competirà en unes eleccions presidencials als Estats Units.

Un comunicat enviat per l'equip de campanya de la senadora explica que durant l'acte a Washington d'aquest dissabte donarà les gràcies als seus seguidors i expressarà el seu suport al senador Obama i a la unitat del Partit Demòcrata.

Clinton es va resistir ahir dimecres a reconèixer la seva derrota, malgrat que Obama es va proclamar candidat.

L'exprimera dama nord-americana ha mantingut converses amb diferents membres del Congrés que li han recomanat la retirada, segons informa The New York Times.

L'opinió dels dirigents demòcrates
Líders demòcrates, entre els quals el president del partit, Howard Dean, i la titular de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, han assenyalat en un comunicat conjunt que ara cal concentrar-se plenament en les eleccions generals del 4 de novembre.

Clinton va expressar dimarts en una reunió amb legisladors de Nova York el seu interès per participar en la campanya electoral com a candidata a la vicepresidència dels Estats Units amb Obama.

L'equip d'Obama
Els col·laboradors d'Obama, però, han evitat explicar si el senador acceptaria Clinton com a número dos, i asseguren que encara "és massa aviat" per parlar d'aquesta qüestió.

Obama ha format un equip de tres persones que inclou Caroline Kennedy, l'única filla viva del president John F. Kennedy, com a candidata a la vicepresidència. Els altres dos membres del seu equip són l'ex número dos del departament de Justícia, Eric Holder, i l'expresident de la firma hipotecària semiestatal Fannie Mae, Jim Johnson.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA