Política

CDC proposa condicionar el vot de l'immigrant a un "compromís" amb Catalunya

CDC ha aprovat avui una proposta, inclosa en la ponència d'acció política que debat en el seu XV congrés, en la qual es condiciona el vot dels immigrants estrangers a les eleccions municipals a la seva residència permanent i a un "compromís" d'arrelament a Catalunya.

Un dels canvis introduïts en la ponència d'acció política i afers socials que es discuteix al congrés ha estat canviar el que inicialment es definia com "Contracte amb Catalunya" per un "Compromís amb Catalunya".

Contracte de drets i deures
En la campanya de les eleccions catalanes de 2006, el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, va presentar una proposta electoral relacionada amb la immigració, que passava per establir un "contracte" de drets i deures dels immigrants, de caràcter voluntari, que oferiria avantatges a qui el signés.

Aquest "contracte" preveia un sistema de puntuació per als immigrants, als quals s'oferia estímuls a la seva integració a Catalunya en forma de facilitats per al seu accés a permisos de residència i serveis.

També significaria conèixer la realitat de Catalunya, les dues llengües (català i castellà), els costums i la forma d'actuar del país, i s'obtindria després de superar un qüestionari, ja sigui al país d'origen o una vegada ja es resideixi en territori català.

En allò aprovat avui al congrés de CDC, a més d'aquest "Compromís amb Catalunya", el vot dels immigrants també estaria condicionat al requeriment de tenir residència permanent en territori català de forma regular durant un mínim de cinc anys.

Aquestes condicions s'uneixen a la demanda de reciprocitat amb els països d'origen que ja va proposar el PSOE en el seu recent congrés, en què va instar el Govern a formalitzar-la amb els països que no pertanyen a la UE, de manera que en els comicis locals poguessin votar nacionals d'Estats en els quals al seu torn els emigrants espanyols tinguin la facultat legal d'emetre sufragis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.