Política

CDC defensa la fusió amb Unió però s'obre a anar separats en les locals

CDC ha aprovat una esmena a la ponència d'organització en la qual torna a defensar la idea de la fusió amb Unió -opció que els socialcristians rebutgen de pla- encara que també obre la porta a que els dos partits es presentin per separat en aquells municipis on no pactin una llista electoral.

Aquesta esmena transaccional, que comptava amb el vistiplau de la direcció i que ha estat aprovada gairebé amb el 80% dels vots a la comissió de la ponència d'organització, ha permès sortejar altres esmenes de la plataforma "Desfederem-nos" que plantejaven trencar amb Unió si els socialcristians rebutgen fusionar-se.

En els últims mesos la direcció de CDC, fins i tot el propi secretari general, Artur Mas, ha dit tenir assumit que Unió no vol la fusió i que cal respectar la seva postura, però finalment la ponència d'organització de Convergència reafirma la unificació entre els dos partits com un dels objectius.

"La primera opció de Convergència segueix sent la fusió amb Unió, encara que és evident que per fer-ho és necessari l'acord dels dos partits. En cas que això no fos possible, cal fer efectiu de forma immediata el funcionament com una sola força política previst en la federació", resa el text.

"Això implica necessàriament posar en marxa tots els òrgans previstos en els estatuts de la federació i que aquesta assumeixi realment totes les competències que se li reserven", afegeix.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha destacat que aquesta esmena transaccional permet tancar les especulacions sobre una hipotètica "ruptura" amb Unió.

Malgrat admetre "petites friccions" i alguns "problemes locals" amb Unió, Puig ha subratllat que del congrés de CDC surt una invitació als seus socis socialcristians a participar des d'un lloc d'honor en la "Casa Gran del Catalanisme".

Puig ha participat activament en l'intens debat d'hora i mitja sobre les relacions amb Unió, en defensa de la continuïtat de la federació, malgrat haver protagonitzat en el passat més d'una fricció interna amb el líder socialcristià, Josep Antoni Duran i Lleida.

Mas s'acomiada
Artur Mas ha anunciat avui que no tornarà a presentar-se, dins de quatre anys, com a candidat a secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), en un gest de renovació interna del partit que no té res a veure amb la seva ferma voluntat d'assolir la Generalitat com a candidat.
En el seu discurs per presentar la seva candidatura com a secretari general de CDC en el XV congrés d'aquest partit, Mas ha revelat així que aquesta és l'última vegada que opta a aquest càrrec, que tradicionalment va lligat al lideratge del partit i a la candidatura convergent a la presidència de la Generalitat.

Per tant, aquests seran els últims quatre anys de Mas com a secretari general de CDC, en un desig de "complir amb la lletra i l'esperit dels estatuts" del partit. "Crec en el relleu de les persones", ha abundat davant els dos mil delegats del congrés convergent.

Mas ha deixat clara la seva "determinació" de tornar a presentar-se, per tercera vegada consecutiva, com a candidat a presidir la Generalitat i ha subratllat, davant el que pot ser la seva última oportunitat d'arribar a la Generalitat: "Veient com van les coses a Catalunya, tinc més ganes que mai de portar a CiU on li toca, que és dirigir el destí d'aquest país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants demòcrates s’impacienten amb la resistència de Biden a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona