Política

Artur Mas: "els darrers quatre anys han estat els més difícils des de la fundació de CDC"

El congrés ha aprovat per un 98,3% dels vots l'informe de gestió que el secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha presentat avui a la segona jornada del 15è Congrés del partit. Mas ha fet una crida a la creació d'una casa gran del catalanisme i a la transformació de CDC en un referent del catalanisme transversal.

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya, Artur Mas, ha defensant la tasca feta pels convergents a l'oposició al govern català i ha qualificats els últims anys com a "intensos". "Aquest partit ha pencat de valent, molt", ha dit Mas que creu que, aquests darrers quatre anys, "han estat els més difícils des de la fundació de CDC"

Artur Mas ha reivindicat el paper de partit líder que té CDC i ha destacat el suport electoral rebut a les darreres eleccions a la Generalitat; "vam guanyar molt clarament en el conjunt de Catalunya i en condicions normals hauríem d'haver estat al govern", ha destacat. Tot i que Mas ha expressat el mea culpa per no haver aconseguit arribar a formar govern quan ha dit que potser no va saber "convèncer prou com a candidat".

Un Tribunal Constitucional sense legitimitat
En tema de l'estatut, el secretari de CDC ha dit que el partit ha fet "el que calia fer en la negociació de l'Estatut, tant a Catalunya com a Madrid" i que per a que els partits vagin junts a Madrid "cal que tots tinguin les mans lliures a Madrid i això no és així". També s'ha dirigit al Tribunal Constitucional, d'aquest organisme ha dit que no té la legitimitat necessària per valorar l'Estatut perquè és "una institució dividida i mediatitzada"

El secretari general també ha parlat d'una Europa "forta i present en el món" tot i que ha dit que "ara no se sap cap on va la Unió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona