Política

El Parlament basc votarà la llei de consulta el proper 27 de juny en un ple extraordinari

ESTAT ESPANYOL

La junta de portaveus del Parlament basc ha fixat aquest matí la data en què es votarà la llei de consulta impulsada pel govern basc.

El Parlament basc votarà la llei el proper 27 de juny en un ple extraordinari i monogràfic. Els vots a favor dels portaveus del tripartit (PNB-EA-EB) i Aralar han superat l'oposició de PP i PSE, que pretenien que el debat de la llei de consulta es fes en un ple ordinari.

S'aprova la llei de víctimes del terrorisme
El ple d'avui del Parlament basc, que s'ha realitzat després de la junta de portaveus, ha servit per aprovar la llei de víctimes del terrorisme, que preveu mesures econòmiques, ètiques i polítiques per reparar el dany fet a les víctimes. La llei està dirigida fonamentalment a les víctimes d'ETA, però també inclou les del GAL i de grups de l'extrema dreta; i afecta les persones que han patit un atemptat dins la comunitat autònoma basca o, en cas d'haver-lo patit fora, que estiguin domiciliades al País Basc.

La llei preveu ajudes econòmiques per cobrir danys materials que hagin estat la conseqüència d'un atemptat, ofereix atenció de sanitat física i psíquica, i inclou la necessitat de fer actes simbòlics permanents per negar la legitimitat de la violència. Tots els grups parlamentaris, a excepció d'EHAK, que no ha estat present en el ple, han votat de forma favorable a l'aprovació de la llei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.