Política

José Bono: "Jo no diré ni piu"

"Jo no insultaré ningú, no diré ni piu". Són les paraules que amb una elevada càrrega d'ironia ha pronunciat avui l'exministre socialista i diputat electe José Bono a la seva arribada al Congrés de Diputats, sobre les manifestacions del portaveu del PNB, Josu Erkoreka, que el va comparar ahir amb un "esqueller" després de la primera reunió amb l'encara secretari d'organització del PSOE, José Blanco.
"És bo que els esquellers estiguin ben lligats. Als animals mansos se'ls pot deixar en llibertat, però els esquellers, o estan ben fermats, o poden fer molt de mal, sobretot al seu amo", va afirmar ahir Erkoreka a l'explicar que pel PNB el fet que Bono ocupi la presidència de la cambra baixa seria "un mal menor".

Per CiU, però, Bono no és l'opció més desitjable. Però, tot i així, el portaveu de la coalició nacionalista, Josep Antoni Duran i Lleida, ha rebutjat que Bono sigui un "obstacle", ha criticat alguna de les seves "aptituds", i ha anunciat que el seu partit no donarà suport "en principi" a la seva candidatura al Congrés.

Els periodistes han esperat avui José Bono a l'entrada de la primera reunió del grup parlamentari socialista de la IX Legislatura, presidida pel cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, i li han preguntat per les reticències de CiU i PNB a donar suport a la seva elecció com a president del Congrés. Ha estat en aquest moment, mentre caminava cap a la sala de la reunió, que José Bono ha assegurat a una munió d'informadors que ell "no insultaria ningú", i va afegir després: "No diré ni piu".

Poc abans, el candidat socialista a substituir Manuel Marín en la presidència del Congrés havia lliurat les seves credencials de diputat electe per Toledo.

Ronda de contactes
El secretari d'organització del PSOE, José Blanco, continua avui la ronda de contactes amb totes les forces polítiques amb representació parlamentària, que va iniciar ahir amb CiU i el PNB, amb l'objectiu de buscar suports per donar estabilitat al projecte dels socialistes. Després de les converses d'ahir, els representants nacionalistes van coincidir a expressar les seves objeccions a la presidència del Congrés de l'exministre de Defensa, José Bono.

Blanco ha reprès les converses a les 12.30 hores amb el líder d'ERC a la cambra baixa, Joan Ridao. El dirigent socialista les prosseguirà a les 16.00 hores amb Gaspar Llamazares, d'IU-ICV, i una hora i mitja més tard s'entrevistarà amb el representant del Bloc Nacionalista Gallec, Francisco Jorquera.

Per finalitzar la jornada, Blanco es reunirà amb María Oramas, de Coalició Canària, a les 19.00 hores; Uxue Barkos, de Nafarroa Bai, a les 20.00 hores, i Rosa Díez, d'UPD, a les 20.30 hores.

Els socialistes conclouran demà aquesta sèrie de contactes amb l'encara portaveu del PP, Eduardo Zaplana, a les 10 del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.