Política

Fidel Castro assegura que no pretén aferrar-se al poder per sempre

El president cubà, Fidel Castro, ha afirmat aquesta nit que no pretén aferrar-se per sempre al poder, ni obstruir el pas a persones més joves, en una carta enviada pel mandatari a la Taula Rodona, un programa de la televisió oficial cubana en el qual sol fixar-se opinió oficial sobre temes diversos.

Castro, de 81 anys, que es troba allunyat temporalment del poder després d'una sèrie d'operacions intestinals, no va especificar quan pensa delegar el govern de manera definitiva o si tornarà al seu lloc al capdavant de la revolució cubana, la qual dirigeix des de 1959.

"El meu deure elemental no és aferrar-me a càrrecs, ni de bon tros obstruir el pas a persones més joves, sinó aportar experiències i idees el modest valor de les quals prové de l'època excepcional que em toca viure", ha afirmat Castro.

Tot i això, de manera immediata, el mandatari ha afegit al seu missatge, el propòsit del qual era comentar la seva posició sobre la Cimera indonèsia de Bali sobre el canvi climàtic, "que pensa com Òscar Niemeyer: cal ser conseqüent fins al final".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.