Política

200 morts en tres dies de combats al Pakistan

Són els enfrontaments més durs des de l'operació de juliol contra la Mesquita Roja

Almenys 150 combatents protalibans i 45 membres de les forces de seguretat han mort en tres dies de combats en el cinturó tribal de Pakistan, prop de la frontera amb l'Afganistan, segons ha informat l'exèrcit pakistanès. Entre 12 i 15 soldats han desaparegut.
Les forces de seguretat han rebutjat l'alto el foc proposat pels milicians i "seguiran amb les seves accions punitives fins que es recuperi una pau completa" en aquesta zona, considerada una plaça forta dels grups pròxims als talibans i a Al-Qaida.

Des de dissabte
Els enfrontaments van començar dissabte en el districte de Miren Shah, a la convulsa regió de Waziristan del Nord, quan un grup de milicians va atacar un comboi militar a la zona de Mirali, on l'exèrcit pakistanès havia patit deu baixes.

El portaveu militar ha assegurat que no li "consta" que s'hagi produït "cap dany col·lateral", després que diversos líders locals denunciessin que els combats del diumenge havien causat la mort de desenes de civils en el districte de Miren Shah.

Zona d'atacs
La regió pakistanesa de Waziristán del Nord és, juntament amb la veïna Waziristán del Sud, escenari d'atacs quotidians contra l'Exèrcit, d'ençà de l'operació militar llançada contra la Mesquita Roja d'Islamabad el juliol, que va concloure amb més d'un centenar de morts i va provocar les ires dels sectors radicals.

Els actuals enfrontaments són els més durs en la regió des del juliol. L'exèrcit pakistanès ha emprat artilleria contra els refugis dels milicians protalibans.

Després de l'operació contra la mesquita, Pakistan ha sofert una ona d'atemptats, mentre el govern del general Pervez Musharraf, que dissabte va ser reelegit per a un nou mandat presidencial -elecció que està pendent d'un recurs judicial-, s'ha convertit en objectiu declarat d'Al-Qaida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.