Política

Bush podria anunciar una reducció de tropes nord-americanes a l'Iraq i a l'Afganistan

El president nord-americà, George W. Bush, podria anunciar aquest dimarts una reducció de les tropes nord-americanes a l'Iraq i l'Afganistan en un termini d'entre 12 i 15 mesos, segons ha informat un oficial nord-americà.

Tot i que els viatges de servei van ser prorrogats l'abril de l'any passat per reforçar la presència a l'Iraq, i augmentar la tensió a l'Afganistan, el Pentàgon anuncia ara la retirada de cinc brigades, unes 20.000 tropes, de l'Iraq per a mitjans de juliol.

La reducció del nombre de soldats als dos països asiàtics podria ajudar l'Administració Bush a millorar la situació i fer front a les crítiques dels demòcrates, els quals fa dies van afirmar que la Casa Blanca no tenia cap pla detallat per acabar amb el conflicte.

L'oficial nord-americà, que ha parlat en condició d'anonimat, ha dit que encara no s'ha concretat quan es publicaria el comunicat de manera oficial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.