Política

L'Audiència Nacional processa els 11 islamistes detinguts al Raval

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha processat onze islamistes –deu d'ells detinguts al barri del Raval de Barcelona al gener i un en recerca–, als quals acusa d'haver planejat un atemptat suïcida contra el transport públic de la ciutat uns dies abans de la seva detenció.

D'acord amb un acte fet públic avui, el jutge imputa als nou pakistanesos i dos indis els delictes d'integració en banda armada i tinença d'explosius i els cita els pròxims 17 i 18 de juny per comunicar-los el processament.

El magistrat afirma que aquest grup hauria aconseguit capacitat operativa suficient i es trobaria "molt pròxim" a aconseguir "plena capacitat tècnica" en la fabricació d'artefactes explosius.

Sobre la substància trobada als registres domiciliaris, identificada com a nitrocel·lulosa, i altres elements mecànics i elèctrics, aptes per a la construcció d'artefactes explosius, el magistrat afirma que tot i que no tenien suficient potència destructiva per cometre un atemptat "amb garanties de causar estralls" podrien ser vàlids per fer pràctiques en la manipulació d'artefactes.

En recerca
L'Audiència Nacional ha dictat a més una ordre de recerca i captura internacional contra el processat Aqueel Ur Rehman Abbasi, que pel que sembla és a Holanda i ha estat identificat com una de les persones que havia de cometre "un atemptat suïcida de caràcter jihadista".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.