Política

Sirera censura la radicalització de CiU i creu que ha renunciat a pactar amb el PP

Segons el parer del president del PPC, els catalans no tenen "problemes d'identitat, sinó de mala gestió"

El president del PP català, Daniel Sirera, ha censurat la "radicalització" de CiU i ha reiterat la seva opinió que la federació ha renunciat a pactar amb el PP.

Sirera ha afirmat que la conferència de Mas exposant el seu projecte de refundació del catalanisme ha servit per comprovar "definitivament que CiU s'ha radicalitzat", ja que fa plantejaments que mai abans havia fet de manera tan clara i tan ferma".

Segons el parer de Sirera, els catalans no tenen "problemes d'identitat, sinó de mala gestió", i en canvi CiU sí que té un problema "de lideratge, d'espai polític i d'identitat".

Sirera afirmaque les tesis de Mas s'han pogut escoltar "en boca de dirigents d'ERC en el passat", i ha alertat als catalans que el candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, comparteix que Catalunya pugui utilitzar "el dret d'autodeterminació".

Preguntat per si les tesis de CiU fan que el PP descarti un pacte amb la federació després de les generals, ha respost que CiU "ja ha dit que no vol pactar amb el PP", i que per això va acudir al notari.

En aquest sentit, ha asseverat que corresponia respondre aquesta pregunta a CiU, de la qual ha dit que pretén "arribar a un acord de govern amb el PSOE" després de les generals.

D'altra banda, ha criticat CiU per tenir "una sèrie de plans" de futur per al nou Estatut que no passen per acatar la legalitat vigent.

Així mateix, ha opinat que els catalans ja disposen del dret a decidir, ja que elegeixen el president de la Generalitat o bé com distribuir els seus recursos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.