Política

Bush convoca una conferència internacional sobre el canvi climàtic per al setembre

Durant la reunió es treballarà per arribar a un acord sobre la reducció a llarg termini d'emissions de l'efecte hivernacle

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha convidat a onze països, a la Unió Europea (UE) i l'ONU perquè participin el 27 i el 28 de setembre en una conferència d'alt nivell a Washington sobre el canvi climàtic.

Durant la conferència Governs i organismes treballaran per arribar a un acord, en l'horitzó del 2008, sobre la reducció a llarg termini d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Condoleezza, dama de cerimònies
La conferència serà presidida per la secretària d'Estat dels Estats Units, Condoleezza Rice, segons ha informay la Casa Blanca en un comunicat.

Bush va proposar la celebració d'aquesta conferència el mes de maig passat, just abans de la cimera del G-8 (EUA, Canadà, Alemanya, França, Itàlia, Japó, el Regne Unit i Rússia) a Heiligendamm (Alemanya), però no havia donat a conèixer els detalls fins ara.

El contingut de la carta
A la carta remesa per Bush als països i organismes convidats, el mandatari nord-americà assegura que EUA manté el seu compromís de "col·laborar amb les altres grans economies" amb vista a arribar a un acord global per rebaixar les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Tanmateix, una font governamental ha afirmat que el govern nord-americà manté la seva oposició a l'obligació d'haver d'imposar límits d'emissions a tots els sectors econòmics.

Protocol de Kioto
Bush es va negar a firmar el Protocol de Kioto per limitar les emissions de diòxid de carboni, però en els últims mesos s'ha mostrat més disposat a col·laborar amb altres països i organismes per trobar una solució a l'escalfament global.

En la cimera del G-8 a Alemanya, el president nord-americà es va mostrar d'acord amb els altres mandataris en reduir "substancialment" les emissions de diòxid de carboni (CO2) i negociar un nou pacte que estendria i ampliaria al Protocol de Kioto més enllà del 2010, encara que no va concretar els seus plans.

No obstant això, va mantenir la seva negativa a firmar objectius concrets sobre les emissions mentre economies emergents com la Xina i l'Índia no facin concessions similars.

Els convidats
Aquests dos països han estat convidats a la conferència de setembre a Washington, a la que també han estat convocats el Japó, el Canadà, el Brasil, Corea del Sud, Mèxic, Rússia, Austràlia, Indonèsia i Sud-àfrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.