Política

Els partits catalans veuen una actitud de "recentralització" en el discurs de Zapatero

Discurs investidura

Els portaveus de CiU, ERC i ICV al Congrés de Diputats han coincidit a qualificar de "recentralització" el discurs d'investidura de José Luis Rodríguez Zapatero perquè en algunes de les seves propostes s'entreveu una intromissió del govern espanyol en competències de la Generalitat.

Els tres partits catalans han lamentat que Zapatero no hagi concretat més sobre aquelles qüestions que més afecten Catalunya, com són el nou model de finançament, el desenvolupament de l'Estatut i el problema de l'aigua.

Josep Antoni Duran i Lleida, Joan Ridao i Joan Herrera han anunciat que esperaran a veure si durant aquesta tarda Zapatero aclareix aquests punts que han quedat sense concreció.

Per Joan Herrera, portaveu d'ICV, el candidat socialista 'ha parlat d'un finançament amb molts mínims i a favor de l'Estat'.

Pel que fa a ERC, Joan Ridao creu que "la idea d'Espanya que té Zapatero és la recentralització de totes les competències autonòmiques, començant per la despesa social" i " passant per damunt de les competències autonòmiques". Als republicans aquesta vessant de Zapatero els "preocupa i inquieta" perquè "va contra l'Estatut i contra els interessos de Catalunya".

A Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu de CiU, el preocupen les reformes de lleis de l'Estat, perquè hi veuen "un cert esperit recentralitzador", de recuperar "competències que no són seves". En aquest aspecte, la federació alerta que estaran "vigilants".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.