Política

ETA atempta contra una caserna de la Guàrdia Civil a Àlaba i fa un mort i quatre ferits

Terrorisme

Un guàrdia civil mort i i quatre ferits és el balanç de víctimes de l'atemptat d'ETA d'aquesta matinada amb una furgoneta-bomba contra la caserna de la Guàrdia Civil de Legutiano (Àlaba), situada a 15 quilòmetres al nord de Vitòria.

Els terroristes han col·locat la furgoneta bomba, amb més de 100 quilos d'explosius, cap a les 3h, al costat dels habitatges i sense donar cap avís previ per poder evacuar-ne els ocupants. En el moment dels fets hi havia 40 persones dins de la caserna.

La persona morta és l'agent Juan Manuel Piñuel Villalón, de 41 anys, de Melilla, casat i amb un fill, que ha quedat atrapat sota la runa d'una part de l'edifici que s'ha esfondrat com a conseqüència de la gran potència de l'artefacte. Feia només dos mesos i mig que havia estat destinat a Legutiano.

Les cinc víctimes eren en un edifici annex de la caserna, prop de la porta principal, on els terroristes han deixat la furgoneta.

Les quatre persones ferides són dos homes i dues dones, de 34, 35, 39 i 41 anys, que han estat traslladats a dos hospitals, el de Santiago i el de Txagorritxu. La dona que ha entrat a Txagorritxu ha estat donada d'alta al cap d'unes hores.

La policia ha trobat el cotxe amb el qual han fugit els terroristes, un Peugeot 307, abandonat en un camí forestal d'Abadiño (Biscaia). El cotxe tenia un dispositiu incendiari que no ha funcionat. L'Ertzaintza busca proves d'ADN o empremtes que ajudin a identificar els autors materials de l'atemptat.

77 atemptats a casernes
Les dependències de la Guàrdia Civil han estat un dels objectius habituals d'ETA, que en els seus 77 atemptats contra aquestes instal·lacions des del 1979 ha provocat 33 morts i més de 240 ferits.

L'últim atemptat a una caserna va ser el 16 de juliol del 2000, amb un cotxe bomba al costat de l'edifici d'habitatges de la Guàrdia Civil a Agreda (Sòria), carregat amb entre 25 i 30 quilos d'explosius, que va causar un ferit lleu i danys materials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.