Política

Geòrgia rebutja establir un futur estatus per a Ossètia del Sud i Abkhàzia

Guerra al Caucac

El president de Geòrgia, Mikhaïl Saakaixvili, ha rebutjat finalment iniciar converses per establir un futur estatus d'Ossètia del Sud i Abkhàzia que en garanteixi la seguretat, el sisè punt del pla de pau acordat aquest dimarts entre Rússia i la Unió Europea, a través de la mediació del president francès, Nicolas Sarkozy.

De fet, aquest sisè punt va ser una imposició de Moscou, que Geòrgia s'ha negat a incloure en l'acord de pau. Malgrat que ahir a la nit el president de torn de la UE, Nicolas Sarkozy, va anunciar que Geòrgia havia acceptat "en general" el pla de pau, aquest dimecres al matí s'ha sabut que Saakaivili s'ha negat a contemplar aquesta possibilitat.

"Aquest és una qüestió sobre la qual no pot haver cap tipus de discussió. No hi haurà compromís sobre la integritat territorial de Geòrgia, ha dit taxatiu  Saakkaixvili aquesta matinada en anunciar el seu acord en la resta de punts.

Els altres cinc punts de l'acord de pau són: no recórrer a l'ús de la força, aturar definitivament totes les accions militars, accés lliure a l'ajuda humanitària, retorn de les forces armades georgianes a les posicions inicials i retirada de les tropes russes a la posició que ocupaven abans dels combats. El sisè punt el va imposar el Kremlin: inici de converses per establir un futur estatus d'Ossètia del Sud i Abkhàzia que en garanteixi la seguretat.

Per la seva banda, els ministres d'Exteriors dels 27 celebraran aquest dimecres una reunió extraordinària per avaluar la treva entre Rússia i Geòrgia. També parlaran sobre les necessitats d'enviar ajuda humanitària per atendre els milers de desplaçats a causa del conflicte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid