Política

ETA mata un Guàrdia Civil a Baiona

Els representants dels partits polítics, sindicats i empresaris reunits al Congrés després del darrer atemptat d'ETA han acordat convocar una manifestació pel proper dimarts dia 4, a Madrid.

La convocatòria d'aquesta concentració forma part d'un comunicat conjunt subscrit per tots els assistents a la reunió: PSOE, PP, CiU, PNV, ERC, IU-ICV, Grup mixt, els sindicats CCOO i UGT i la patronal CEOE.

Atemptat
Un guàrdia civil ha estat assassinat a trets i un altre ha resultat ferit greu en una operació contra ETA a França. L'operació es feia a la zona de Baiona. Tots dos haurien rebut trets de membres de la banda.

L'atemptat s'ha produït a les 9,30h del matí a un centre comercial de la localitat de Capbreton, a 30 km. del nord de Baiona.

Aquest Guàrdia civil és la tercera víctima mortal de la banda terrorista després de la ruptura de l'alto al foc de fa gairebé un any. I segons, el govern francès, es tracta del primer atemptat d'aquest tipus contra guàrdies civils espanyols en territori francès.


El PSOE es queda sense festa
El PSOE ha suspès a última hora l'acte de commemoració del 25è aniversari de la victòria socialista de 1982, en el qual havien de participar el president José Luis Rodríguez Zapatero i l'expresident Felipe González, a causa del tiroteig en què ha resultat mort un guàrdia civil i un altre ha resultat ferit greu. Els socialistes espanyols han substituït l'acte per una declaració que tindrà lloc a les 12 a la seu del partit.

Reunió al Congrés
Els portaveus de totes les forces polítiques espanyoles celebraran aquest dissabte a les sis de la tarda una reunió al Congrés dels Diputats per fer una declaració "unitària" de resposta a l'atemptat d'ETA. Les formacions proven d'aquesta manera de mostrar el consens en contra el terrorisme. La reunió ha estat convocada a instàncies del PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.