Política

Nawaz Sharif es queda fora de les eleccions legislatives del 8 de gener

PAKISTAN

L'exprimer ministre pakistanès Nawaz Sharif s'ha quedat finalment fora de la carrera electoral després de que expirés el termini per impugnar el retard de la seva candidatura per part de la Comissió Electoral.

El líder de la Lliga Musulmana-N i el seu germà Shabhaz Sharif no aniran a les eleccions legislatives del 8 de gener, encara que si ho podran fer altres membres de la seva formació.

La candidatura de l'excap de govern havia estat rebutjada pel responsable de la Comissió Electoral, Raja Qamaruz Zaman, que ha recordat que encara pesa sobre Sharif una condemna judicial. Sharif va ser condemnat al 2000 a cadena perpetua per haver ordenat en octubre de 1999, quan era primer ministre, el segrest de l'avió en què viatjava el que aleshores era cap de l'Estat Major i avui president, Pervez Musharraf quan tornava d'una visita oficial a Sri Lanka. Així, Sharif va assegurar que no recorreria la decisió davant la Justícia, al·legant que els jutges del Suprem són fidels a Musharraf, qui va encapçalar la cúpula de l'alt tribunal després de la declaració de l'estat d'excepció, el passat 3 de novembre.

Ahir va ser l'últim dia perquè Sharif impugnés el rebuig de la seva candidatura.

Sota el paraigua de l'aliança opositora APDM, l'exprimer ministre, a més, havia amenaçat en boicotejar els comicis si no es restauren abans als magistrats del Suprem destituïts.

Morts a la oposició

Al mateix temps, tres membres del Partit Popular de Pakistan (PPP) de la líder opositora i exprimera ministra Benazir Bhutto han mort en un tiroteig amb homes armats en una àrea tribal del sud-est del Pakistan. Els militants han estat abatuts en una regió propera a la capital de la província del sud, Qüetta.

L'atac es produeix mentre Bhutto es troba a Dubai per trobar-se amb els seus fills i té previst tornar aviat al Pakistan. Bhutto, que ja ha presentat el seu programa electoral, es presentarà als propers comicis legislatius del dia 8 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.