Política

Israel decreta l'estat d'excepció a la franja de Gaza

L'exèrcit israelià continua els seus atacs aeris mentre es manté l'alto el foc vigent des d'ahir entre Hamàs i Al-Fatah

L'Estat d'Israel ha decretat l'estat d'excepció en una àrea de 7 quilòmetres a les localitats dels sud del país que pateixen les agressions palestines, segons ha anunciat avui el ministre de Defensa, Amir Peretz. L'exèrcit israelià continua els seus atacs aeris a la franja de Gaza, on en els sis llançaments perpetrats avui han mort tres militars islamistes, mentre Al-Fatah i Hamàs respecten de moment l'alto el foc que és vigent des de d'ahir al vespre.

De fet, aquest últim acord de treva, que es va aprovar ahir amb la mediació d'Egipte i el suport de l'Aràbia Saudita, és l'únic dels quatre que s'han firmat aquesta setmana que s'ha respectat fins al migdia.

El consell de ministres d'Israel analitza avui en una reunió especial els passos a seguir per frenar el llançament de coets per part de milicians palestins des de Gaza, encara que sembla poc provable l'aprovació d'una operació terrestre a gran escala.

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha advertit a Hamàs que "pagarà car les conseqüències" pel llançament de coets artesanals, que generen una gran tensió en l'opinió públic d'Israel encara que no causen ferits ni víctimes mortals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.