Política

CDC obre contactes pel futur del catalanisme amb Maragall

CDC ha obert contactes amb l'expresident Pasqual Maragall per analitzar el futur del catalanisme, perquè creu que està en disposició d'oferir un projecte atractiu als votants maragallistes i d'altres sectors que han quedat "orfes" en els darrers anys. Així ho va assegurar a l'UCE de Prada de Conflent el diputat convergent Francesc Homs, que ha admès un primer "contacte formal" amb Pasqual Maragall aquest estiu a Barcelona.

La trobada va tenir lloc en un despatx de la capital catalana i va ser, en paraules d'Homs, l'inici d'una iniciativa "ambiciosa". Després d'entrevistar-se amb l'exlíder socialista, el dirigent nacionalista ha constatat que "amb personalitats com Pasqual Maragall és possible plantejar-se la superació del debat esquerra-dreta i apostar pel catalanisme com a eix".

Suport de Mas
Tant és així que CiU fa comptes electorals i calcula que pot atraure els maragallistes descontents amb la "deriva molt més desacomplexadament vinculada al PSOE des del punt de vista ideològic que ha pres el PSC". En aquesta reunió entre Maragall i Homs, el diputat convergent també va traslladar a l'expresident el missatge que el líder de CiU, Artur Mas, "al final s'ha quedat amb un bon concepte de Maragall", i a canvi va rebre la mateixa afirmació per part del socialista.

De fet, aquesta reconciliació entre tots dos líders, que s'hauria gestat durant el procés de l'Estatut, també va quedar plasmada en el míting final de CiU a Badalona de les eleccions al Parlament, en què el candidat convergent va agrair davant la militància nacionalista "l'esforç i el sacrifici" que havia fet Pasqual Maragall per tirar endavant l'Estatut en contra de la tesi de José Montilla.

Canvi en el mapa polític
CiU, amb tot aquest moviment de peces, augura un canvi en el mapa polític català i troba interessant la proposta de l'expresident de la Generalitat de crear un partit demòcrata a l'estil europeu: "És una via a explorar, tot i que no dic que s'hagi de crear demà mateix". Homs, que defensa aferrissadament el paper de Maragall en l'Estatut, assegura: "Jo mateix em sento molt proper i puc tenir més sintonia amb Maragall que amb alguns sectors d'ERC que van tenir una posició dispar amb l'Estatut".

Homs, que reconeix que durant el govern de Maragall la seva formació "no va estalviar crítiques dures", diu que "l'acord final va ser més important que les crítiques", una reflexió que Maragall també hauria traslladat al diputat convergent en aquesta trobada. Homs ho té clar: "Mireu si tenim coses en comú, que sense Maragall i CiU no hi hauria hagut ni l'Estatut del 30 de setembre ni l'Estatut actual. A partir d'aquí, podem trobar molts punts de contacte", conclou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona
judicial

El Suprem tira d’artilleria pesada i fa el primer pas per recórrer l’amnistia al TC

barcelona
política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

barcelona

L’Audiència amnistia l’única activista condemnada pel tall del tren

girona