Política

Dimiteix el governador de Nova York per un escàndol de prostitució

El governador de Nova York, el demòcrata Eliot Spitzer, ha presentat finalment la dimissió, dos dies després que es descobrís la seva vinculació amb una xarxa de prostitució de luxe.

"Els remordiments m'acompanyaran sempre", ha dit Spitzer en la seva compareixença davant la premsa a Nova York, on ha afirmat que no li quedava més remei que "aplicar-se a si mateix" els mateixos criteris "de rectitud" i d'"assumpció de responsabilitat" que sempre ha demanat als altres en la seva carrera política.

Ha afegit que David Alexander Paterson, de 53 anys i fins ara sotsgovernador, assumirà el càrrec de governador de Nova York a partir del 17 de març, cosa que el convertirà en el primer afroamericà en arribar a aquest lloc a l'Estat i a la cambra a Estats Units.

Amb la seva dona
Acompanyat per la seva dona, Silda, amb qui porta 21 anys casat, Spitzer ha declarat que "sentia profundament" el que havia passat "per no haver estat a l'altura de les circumstàncies", i s'ha disculpat "sincerament davant de tots els novaiorquesos".

Spitzer, de 48 anys i exfiscal general de l'Estat durant vuit, acaba així una carrera política cimentada en l'ètica i la persecució de la corrupció i les irregularitats financeres, embolicat en un escàndol sexual que es va destapar després de ser investigat per inspectors del Servei de Rendes Internes (IRS).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.