Política

Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

L’expresident es presenta per sorpresa a la jornada inaugural de la convenció nacional republicana

El partit el confirma com a candidat presidencial amb J.D. Vance com a aspirant a vicepresident

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha reaparegut en públic aquest dilluns a la nit (matinada a catalunya) per primera vegada des de l’atemptat de dissabte a Butler, Pennsilvània, on va resultar ferit. Hores abans, l’exmandatari ha estat confirmat com a candidat del Partit Republicà a les eleccions presidencials amb els vots de 2.387 delegats, gairebé el doble que els 1.215 que necessitava. Els republicans també han ratificat J.D. Vance com a candidat dels conservadors a vicepresident.

Tot i que la seva presència no estava prevista a la jornada inaugural de la convenció nacional republicana –el seu dia fort serà dijous–, Trump ha acudit per sorpresa a l’acte. El polític, amb l’orella embenada, ha fet una entrada triomfal, enmig d’aplaudiments i ovacions dels assistents dempeus. En el seu camí cap a la tribuna d’honor on l’esperava la seva família i Vance, el seu company de tàndem, l’expresident ha avançat seriós i amb el puny alçat, el gest que va fer just que una bala li fregués l’orella. Els delegats i la resta del públic han alternat els aplaudiments amb crits de fight (lluita), el mateix clam que el republicà va fer diverses vegades dissabte mentre era evacuat pels serveis de seguretat del lloc de l’atemptat, on van morir dues persones –una d’elles, el tirador– i dues més van resultar ferides. Malgrat que acostuma a defugir expressions que es puguin interpretar com mostres de debilitat, la rebuda ha estat tant emotiva que el magnat no ha pogut evitar mostrar el rostre compungit. Trump ha reaparegut però no ha fet cap intervenció. S’espera que parli dijous, amb el dubte sobre si farà alguna crida a rebaixar una crispació política de la qual n’és en part responsable.

El seu company de candidatura, l’escriptor i senador republicà per Ohio James David Vance, ha assegurat en el seu primer missatge públic després de ser designat que és “un honor” concórrer al costat de Trump. “[Estic] senzillament aclaparat de gratitud”, ha afirmat. Vance, de 39 anys, ha destacat que l’expresident republicà va portar “pau i prosperitat una vegada, i amb la vostra ajuda, ho tornarà a fer”. “Endavant cap a la victòria!”, ha reblat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona