Política

El "no" s'imposa al referèndum per ratificar el Tractat de Lisboa

El ministre irlandès de Justícia i Interior, Dermot Ahern, ha acceptat avui a la Radiotelevisió Irlandesa (RTE) la victòria del "no" al referèndum sobre el Tractat de Lisboa celebrat aquest dijous. Ha afirmat que el govern irlandès està "decebut" per la decisió presa per la majoria de l'electorat, però ha recalcat que es "respectarà" el desig expressat democràticament.

El resultat torna a bloquejar la reforma institucional de la Unió Europea.

Irlanda, l'únic país dels 27 que ha celebrat un referèndum per ratificar el Tractat, amb menys d'un 1% dels 490 milions d'habitants de la UE ha fet fracassar el nou text.

Resultats
Irlanda ha dit que "no" al tractat de Lisboa amb el 53,4% dels vots i una participació del 51%, segons ha anunciat aquesta tarda el ministeri de l'Interior irlandès. Això suposa, a la pràctica, que 862.115 persones s'han manifestat en contra del tractat.

Els vots afirmatius han estat 752.451 i han representat el 46,6% del total. El "sÍ" només ha guanyat a cinc de les dotze circumscripcions que hi ha a la capital, que se suposava que era la zona més europeista del país. Els districtes on s'ha imposat el "sí" han estat Dublin-nord, Dublin-nord-central, Dublin sud-est Dublin sud i Dun-Laoghaire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.