Política

Un exsenador fuig de les FARC amb l'ajut d'un guerriller

Colòmbia

Tres mesos després de l'alliberament d'Íngrid Betancourt i 14 ostatges més de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), l'exsenador Óscar Tulio Lizcano, en poder de la guerrilla des del 5 d'agost de l'any 2000, va recuperar la llibertat després de fugir del lloc on el tenien retingut acompanyat d'un comandant guerriller que el vigilava, que és conegut amb l'àlies d'Isaza.

L'exsenador i el guerriller, a qui ja se li ha concedit l'asil a França, van estar caminant tres dies per la selva fins que els van trobar membres de l'exèrcit.

"Han sigut vuit anys de molt patiment", va dir sanglotant Martha de Lizcano, esposa de l'exsenador, a Radio Caracol.

El seu fill, el congressista conservador Mauricio Lizcano, va dir que el seu pare es trobava bé de salut "però molt dèbil".

Aquest alliberament, en el qual l'exèrcit també treballava paral·lelament, suposa un notable triomf per al president, Álvaro Uribe, després que el mateix Lizcano, en la seva última prova de vida, li demanés que no seguís "buscant amb nosaltres una victòria militar" i li va exigir "una solució humana". Les FARC aposten per una sortida negociada i canviar 29 ostatges per uns 500 guerrillers empresonats.

Manifestació indígena
Lizcano va ser traslladat ahir a Cali, capital del Cauca, on Uribe realitzava una trobada amb els líders d'una manifestació de 40.000 indígenes que va arribar a la ciutat per demanar la restitució dels seus territoris ancestrals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.