Política

Vuit detinguts per corrupció a les Balears

La Policia Nacional ha detingut aquest matí l'exgerent del Consorci pel Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) durant la legislatura del PP, Antònia Ordinas, la seva parella, la soprano Isabel Rosselló, i sis persones més per un presumpte delicte de malversació de fons públics. El PP ja ha suspés Ordinas de la militància.

Segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia de les Illes Balears en un comunicat, Ordinas, Rosselló i les altres sis persones han estat detingudes en el marc de l"Operació Scala", començada aquest matí a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció per presumptes delictes de prevaricació, suborn i malversació de fons públics.

Els agents han detingut per aquests fets Joan R.B., administrador de l'Estudi Joan Rosselló S.L. i Fires Geremi S.L., de 48 anys; Crescencia M.C., administradora de Fires Geremi S.L. i de Estudi Joan Rosselló S.L., de 48 anys; Felipe F.B, administrador de l'empresa Gourmet and Boutique Islands S.L., de 36 anys; Jaime J.F.A., administrador de Sayju 2005 S.L. i Franc Galaica d'Inversions S.L., de 76 anys; Juan J.V.J., empresari de Divulgalia S.L. i Quid Grafic S.L., de 46 anys; Maria V. gr., administradora de Taller Gráfic 3,1, S.L., de 45 anys.

La Policia ha practicat, a més, cinc registres en domicilis i seus de societats en què ha intervingut diversa documentació que està sent analitzada en aquest moment, i no descarta noves detencions de presumptes implicats en les pròximes hores.

Deute acumulat
L'abril passat, els serveis jurídics de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia van investigar una presumpta malversació de fons del Consorci per part d'Ordinas, i de l'exdirector general de Promoció Industrial de l'executiu de Jaume Matas, Kurt Viaene. El Consorci, que depèn d'aquesta Conselleria, presenta un deute de 8 milions d'euros que es va acumular durant la legislatura passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.