Política

PRÒXIM ORIENT

Israel anuncia la mort d’un altre cap de Hezbol·là enmig d’un avís de venjança de l’Iran

Nabil Qaouk, mort en un bombardeig israelià dissabte al sud de Beirut, era el responsable de la seguretat interna de l’organització xiïta

Els desplaçats per l’ofensiva israeliana al Líban podria ser ja un milió

L’endemà de confirmar l’assassinat del líder de Hezbol·là, Hassan Nasral·là, en un atac a la seu central de la milícia a Beirut, Israel ha anunciat aquest diumenge l’eliminació d’un altre alt comandant de l’organització xiïta, el responsable de la seva seguretat interna Nabil Qaouk, en un bombardeig, dissabte, contra el barri de Dahieh, al sud de la capital libanesa, informa Efe.

Segons les forces armades israelianes, un bombardeig “precís” va posar fi a la vida del responsable de Hezbol·là, que ha confirmat la mort. Qaouk es va unir el 1980 al partit xiïta libanès, del qual va ser diputat pel sud del Líban.

“Les Forces de Defensa d’Israel continuen atacant i eliminant els comandants de l’organització terrorista Hezbol·là –fins ara una vintena, segons calculen– i actuant contra tot aquell que amenaci els ciutadans de l’Estat d’Israel”, acaba dient el comunicat militar d’aquest diumenge. Després de l’assassinat de Nasral·là, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va dir que es tracta d’un gran èxit però que “la feina encara no s’ha acabat”.

Per la seva banda, l’Iran ha promès venjança aquest diumenge per l’assassinat d’un seu general a Beirut, divendres, durant l’onada d’atacs israelians que va posar fi a la vida de Nasral·là. El ministre iranià d’Afers Estrangers, Abàs Araqchí, ha afirmat que la mort del general de brigada de la Guàrdia Revolucionària Abbas Nilforushan “no quedarà sense resposta”, en el seu discurs davant l’Assemblea General de l’ONU, a Nova York. La del cap de la diplomàcia iraniana és l’advertència més dura llançada fins al moment per cap autoritat de la República islàmica, que havia mostrat fins ara certa cautela.

Mentrestant, els atacs israelians no cessen aquest diumenge i la situació al Líban empitjora cada dia que passa. El primer ministre libanès, Najib Mikati, ha denunciat aquest diumenge que l’onada d’atacs aeris israelians està provocant “el desplaçament més massiu” de població que ha viscut mai el país. “El nombre de desplaçats podria arribar al milió”, ha dit Mikati després d’una reunió amb el comitè d’urgència del seu govern.

Segons el premier, hi ha un “nombrós flux” de refugiats procedents del sud i de la regió de la vall de la Bekaa, a l’est, molts dels quals no són libanesos.

L’agència d’aliments de l’ONU, per la seva banda, ha llançat aquest diumenge una operació per subministrar ajuda a un milió de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia