Política

pròxim orient

L’Exèrcit israelià declara “zona militar tancada” a comunitats molt pròximes al Líban

Les poblacions afectades són a 6 o menys quilòmetres de la frontera i van ser evacuades a l’inici de l’actual conflicte

L’Exèrcit d’Israel ha declarat aquest dilluns “zona militar tancada” a diverses comunitats localitzades a escassos quilòmetres de la frontera amb el Líban, prohibint l’entrada a qualsevol persona en elles, segons un comunicat militar. “Les Forces Armades aclareixen que entrar en aquestes zones està estrictament prohibit”, detalla el comunicat, en referència a les comunitats frontereres de Metula, Misgav Am i Kfar Giladi.

Tant Metula, a uns sis quilòmetres de la frontera, com els kibutzs Misgav Am i Kfar Giladi, encara més pròxims, van ser evacuats fa gairebé un any, després de l’inici del foc creuat amb Hezbol·là arran de la guerra a Gaza. Col·legis, granges i cases estan abandonades, després del desplaçament d’uns 60.000 israelians de la frontera nord.

En aquestes comunitats només queden els grups d’“autodefensa” comunitaris, braços de l’Exèrcit, formats per reservistes de la zona que s’encarregarien de protegir els seus llogarets en cas d’atac.

Aquesta mesura es produeix després d’una avaluació de l’actual situació de seguretat en el nord, i va ser aprovada pel cap del Comando Nord, Ori Gordin, qui en els últims dies ha estat “aprovant plans”, al costat d’altres comandants del nord, sobre l’evolució de l’ofensiva bèl·lica amb Hezbol·là al Líban.

En aquest aspecte, l’Exèrcit ha informat aquesta nit que soldades de la Brigada de blindats 188 han estat realitzant “entrenaments” prop de la frontera nord amb el Líban, i que les unitats de defensa comunitària han realitzat “simulacres per a respondre a diversos escenaris”.

Segons han confirmat avui oficials israelians –sota anonimat–a la premsa estatunidenca, Israel es prepara ara per a una possible invasió terrestre de caràcter “limitat”, com li hauria demandat Washington, que podria començar en les pròximes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia