Política

Ciutadans no acudirà als actes de la Diada perquè són una "reivindicació nacionalista"

El president de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimecres que el seu partit no acudirà tampoc aquest any als actes oficials de la Diada, ja que són una "reivindicació nacionalista".En roda de premsa al Parlament, Rivera ha dit que, per tercer any consecutiu, aniran a l'avinguda Josep Tarradellas, on faran un acte alternatiu per reivindicar el 23 d'abril com a Diada Nacional enlloc de l'11 de setembre, ja que, segons Rivera, la data actual no va d'acord amb l'explicació històrica. "Explicarem la realitat de l'11 de setembre del 1714", ha afegit.

Rivera ha afirmat que és "més coherent" amb la posició del partit fer aquest acte, i no ser partícips d'una Diada "que no és la de tots". A més, ha dit que no assistiran a la recepció del Parlament. "No volem participar en la celebració d'aquesta data ni de la seva connotació", ha dit.

Tot i això, ha avançat que Ciutadans acudirà als actes del Dia de Catalunya a l'Expo de Saragossa perquè, segons Rivera, allà "es mostrarà la millor cara de Catalunya".

També ha criticat les manifestacions convocades per entitats que reivindiquen un Estat propi, i que estan "directament subvencionades pel govern català".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.