Política

La policia belga arresta 14 suposats terroristes d'Al-Qaida hores abans de la cimera de la UE a Brussel·les

Món

La policia belga ha arrestat aquest dijous 14 persones suposadament vinculades a Al-Qaida que podrien atemptar contra la cimera de la Unió Europea, segons fonts judicials citades per l'agència de notícies i la radiotelevisió pública belga RTBF.

Tres dels detinguts tot just havien arribat d'Afganistan de rebre formació per immolar-se i un fins i tot ja s'havia acomiadat de família i amics per cometre un atac kamikaze. "Desconeixem on preveien cometre un atemptat suïcida, és possible que fos una operació a Pakistan o Afganistan, però no es pot descartar Bèlgica o Europa com a objectiu", ha explicat el fiscal federal belga, Johan Delmulle.

Delmulle ha relacionat l'operació amb "el fet que la cimera europea tingui lloc en aquests moments a Brussel·les", així que la policia belga "no ha tingut evidentment cap més alternativa" que avançar l'operació policial.

242 agents han participat en l'operació policial, que ha realitzat 13 detencions a Brussel·les mateix i una a Liège, al nord-est de Bèlgica. Tot i la desarticulació del complot, no s'han previst canvis en la seguretat de l'edifici Justus Lipsius que acull la cimera que aquest dijous i divendres celebren els caps d'estat i de governs dels 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.