Política

Rubalcaba treu importància al vídeo dels talibans que amenacen d'atacar Espanya

Terrorisme

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest dijous que el vídeo penjat a internet el 14 de novembre i fet públic ahir en què els talibans amenacen Espanya per mantenir tropes a l'Afganistan no ha alterat el nivell d'alerta del govern espanyol perquè "no passa de ser una amenaça més dins del que són amenaces relativament freqüents, per desgràcia, que ens obliguen a estar en alerta permanent ".

Els islamistes radicals van penjar el vídeo, difós aquest dimecres per la Cadena Ser, el 14 de novembre, cinc dies després de l'atemptat suïcida en què van morir dos soldats espanyols a l'Afganistan. Els talibans ja havien fixat Espanya com a objectiu abans, però en aquest vídeo la novetat és la imatge de la bandera espanyola, que apareix juntament amb les de l'ONU, els Estats Units, França, Austràlia i Israel.

"No vull restar importància a aquest vídeo, però he de dir-los que d'amenaces d'aquest tipus n'hi ha amb certa freqüència, desgraciadament", ha afirmat Rubalcaba en declaracions a l'entrada de la reunió de ministres d'Interior de la UE.

"El nostre nivell d'alerta és important perquè sabem si estem en el punt de mira. Però aquest és un vídeo més", ha ressaltat el ministre de l'Interior.

Rubalcaba ha aplaudit la proposta del coordinador antiterrorista de la UE, Gilles de Kerchove, de reforçar la col·laboració amb els Estats Units en matèria de lluita contra el terrorisme aprofitant l'arribada a la presidència de Barack Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.