Política

Carod nega que hagi actuat amb nepotisme en nomenar el seu germà 'ambaixador' a París

El vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha negat avui que el nomenament del seu germà Apel·les com a ambaixador de la Generalitat a París sigui un cas de "nepotisme", com l'han acusat des de l'oposició, i ha opinat que disposa del perfil professional adequat per al càrrec.

Carod-Rovira ha comparegut aquesta tarda davant la comissió d'Acció Exterior del Parlament per respondre a preguntes dels grups de l'oposició, entre les quals figuraven les que CiU i el grup mixt li han formulat en relació amb el nomenament del seu germà Apel·les com a delegat de la Generalitat a França.

El diputat de CiU Carles Pallicer ha advertit al vicepresident que en el nomenament d'alts càrrecs cal utilitzar "més sentit comú, més sentit d'Estat i sense posar la família pel mig", i ha posat en dubte que l'experiència, qualificació i perfil professional de Apel·les Carod-Rovira siguin els més idonis.

Des del grup mixt, el diputat de Ciutadans José Domingo ha anat més lluny, i després de recordar que "nepotisme és donar càrrecs a amics i familiars", ha recalcat: "estem davant un clar acte de nepotisme, perquè s'està prioritzant la condició familiar".

Davant la pregunta directa d'aquest diputat de si havia primat precisament la condició familiar a l'hora de proposar el nomenament, Carod-Rovira ha respost amb un lacònic "no".

En la resposta a CiU, el vicepresident ha afirmat, sense esmentar en cap moment el nom del seu germà, que l'actual delegat de la Generalitat a París és "algú coneixedor de l'estructura departamental de la Generalitat" perquè amb l'anterior govern tripartit va desenvolupar el càrrec de secretari d'Acció Interdepartamental, també a proposta seva.

"Té, per tant, una gran experiència en coordinació dels diversos departaments", i "és algú que coneix les lleis i normatives franceses ja que és advocat, a més de ser coneixedor del dret internacional ja que en la seva professió s'ha relacionat" amb diversos sectors econòmics d'aquell país, segons el vicepresident del govern català.

Preguntat pel diputat de Ciutadans sobre si el perfil d'Apel·les Carod és el més adequat, perquè s'ha mostrat segur "que en l'administració catalana hi ha persones més capacitades", el vicepresident ha contestat "que és al govern a qui correspon decidir el perfil".

Segons el conseller de la Vicepresidència, des que el 29 de juliol es va produir el nomenament d'Apel·les Carod "les relacions entre Catalunya i França s'han anat incrementant", i això "s'ha evidenciat amb projectes en marxa, com el de l'Euroregió, o en les relacions transfrontereres".

A més, ha subratllat, "les relacions amb les autoritats franceses són més fluïdes que mai", i en aquest punt ha recordat, que entre les seves funcions figura no només la promoció dels interessos bilaterals, sinó també el suport a la comunitat catalana" en aquell país, on viuen molts catalans.

Segons Carles Pallicer (CiU), "si volem disposar d'ambaixades hem de posar-hi al capdavant persones que tinguin perfil d'ambaixadors, i per això no entenem que s'hagi elegit el seu germà, ja que no hi ha un currículum que l'avali".

Josep-Lluís Carod-Rovira s'ha queixat llavors que s'estava entrant "en un nivell que no és l'adequat", i ha afegit: "Tots haurien de mirar endins de la seva personalitat parlamentària i política per treure conclusions".

En el transcurs de la compareixença, Domingo ha opinat que el millor que es podria fer no és cessar a Apel·les, sinó no nomenar ningú més i acabar amb les delegacions a l'exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona