Política

Els independentistes de CDC proposen un full de ruta amb ERC

La Plataforma per la Sobirania, corrent independentista de CDC, ha proposat que convergents i ERC pactin un full de ruta amb l’objectiu d’aplicar el dret a l’autodeterminació. Segons la plataforma, que agrupa uns 500 militants i diversos consellers nacionals, els dos partits haurien de fixar estratègies polítiques compartides a mig i llarg termini.

Els independentistes de CDC consideren necessari fer aquest pas, després de la negativa del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la consulta sobiranista del lehendakari Juan José Ibarretxe.

“L’entrevista va servir per deixar clara la falta de voluntat i de determinació política del partit socialista, per avançar cap a un model que superi les mancances de l’ordenament polític nascut a l’ombra de l’actual Constitució espanyola”, indica la Plataforma. Aquest corrent considera necessari construir espais de “coordinació nacional” entre els dos partits catalanistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.