Política

Oriol Bohigas: "No sospitàvem que vindria Rosa Díez a fer un discurs polític"

El president de l'Ateneu Barcelonès, Oriol Bohigas, ha encaixat amb resignació la polèmica desfermada pel míting que Rosa Díez, de l'anticatalanista Unión, Progreso y Democracia (UPyD), va fer aquest dijous al vespre a l'entitat catalanista del carrer Canuda. "Era inevitable", argumenta.

Inevitable que el míting creés malestar entre els socis, alguns dels quals s'han queixat obertament de l'acte, i inevitable que els mateixos membres d'UPyD s'hagin ofès després per la nota feta pública per l'Ateneu, segons la qual el partit no els va avisar de la presència de Díez quan van llogar la sala d'actes, de manera que ni tan sols van donar a la junta l'oportunitat de decidir si rebutjaven la sol·licitud. "Aquesta associació ja havia llogat la sala una altra vegada i havien fet una discreta reunió interna, sense cap repercussió. No podíem sospitar que aquest cop portarien la portaveu estatal i que hi faria un discurs polític", al·lega Bohigas.

 Tanmateix, el president de l'entitat reconeix que no s'han plantejat com hauria reaccionat la junta si hagués sabut a temps qui era el conferenciant. D'una banda, entén que l'Ateneu té com a principi rector la unitat del catalanisme. "És igual que siguis de dretes, d'esquerres o de centre, mentre siguis catalanista, per venir a parlar a l'Ateneu", matisa. Però després afegeix: "També és cert que tenim obertes les portes a tothom mentre sigui una organització democràtica".

El que té clar Bohigas és que, un cop van descobrir que Rosa Díez era la convidada i que s'havia convocat els mitjans de comunicació, la junta no va voler "fer escàndol per no fer-los propaganda". Al final, conclou, "la qüestió és que la societat civil d'aquest país nostre és molt variada i s'han de trobar camins de respecte".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona