Política

El president rus assegura que no llançarà míssils abans de la cimera sobre seguretat de l'any que ve

Món

El president rus, Dmitri Medviédiev, s'ha compromès a no llançar míssils fins que no se celebri la conferència de l'OSCE sobre seguretat a Europa a mitjans de l'any que ve. Medviédiev ha assegurat que "tots hem d'abstenir-nos d'adoptar mesures unilaterals", en referència al desplegament de míssils russos a Kaliningrad.

El president de torn de la Unió Europea, el francès Nicolas Sarkozy, ha proposat aquest divendres a Medviédiev la celebració a mitjans del 2009 d'una cimera de l'Organització per a la Seguretat  i la Cooperació a Europa (OSCE) per tractar, també amb els Estats Units, un nou marc de seguretat per a Europa.

Medviédiev ha assegurat que "Rússia no ha pres mai decisions unilaterals" i ha afegit: "Totes les decisions de les quals he parlat fins ara són reacció a les mesures d'alguns països europeus que sense consultar ningú han arribat a acords", en referència als pactes de Polònia i la República Txeca amb els Estats Units per col·locar en el seu territori un escut antimíssils.

Rússia va advertir el dia que Barack Obama va sortir elegit nou president dels Estats Units que desplegaria míssils Iskander a Kaliningrad si s'instal·la aquest escut antimíssils pactat per Bush.


 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.