Política

Castells reitera que l'acord de finançament encara és molt lluny

El conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, ha reiterat aquest dimecres en una entrevista a Ràdio 4 que l'acord de finançament amb el govern espanyol es troba encara "molt lluny".

Castells també ha volgut destacar que la negociació bilateral entre Estat i Catalunya no afecta ni limita les negociacions que el president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, vulgui fer amb la resta dels governs autonòmics, en el marc d'un model general.

El dia 31 de desembre finalitza el termini que s'havia fixat el govern espanyol per a tenir un acord de finançament de Catalunya. La data difícilment es podrà complir, si tenim en compte les declaracions dels líders polítics del PSOE i del PSC de les últimes hores.

Castells ha advertit aquest dimecres que encara s'està negociant però que malgrat les aproximacions entre les dues parts "som lluny de tancar un acord". Castells ha anat més enllà i ha manifestat que en la situació actual de negociacions "en els termes actuals, no hi hauria acord perquè hi ha temes prou importants per a nosaltres" que no estan en el plantejament del govern estatal i no coincideixen amb la demanda que fa el govern català.

D'altra banda, Castells ha afirmat que "qualsevol acord de finançament, i després de l'Estatut encara més, ha de tenir uns components clarament bilaterals". El conseller ha recordat, però, que aquestes especificitats no es tracten de "privilegis". Castells ha dit que hi ha altres aspectes que han de tenir caràcter general "que son fruit d'un model per a tothom" i que s'apliquen amb caràcter general, tot justificant les reunions de les últimes hores que el president del govern estatal ha mantingut i manté amb altres presidents de comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.