Política

Les FARC alliberen l'exgovernador colombià Alan Jara

Alan Jara, exgovernador del departament colombià de Meta, ha estat alliberat aquest dimarts –amb un dia de retard–, i ja és amb la seva família, un cop ha estat tarslladat per personal de la Creu Roja a l'aeroport de Vanguardia, a Villavicencio, on l'esperaven la seva dona, Claudia Rugeles, i el seu fill de 14 anys, que només en tenia set quan el seu pare va ser segrestat per les FARC.

Un helicòpter ha portat Jara a Villavicencio des de Guaviare, on ha estat allibertat en una zona selvàtica d'aquest departament del sud de Colòmbia i lliurat a la senadora Piedad Córdoba i als representants de la Creu Roja que han treballat pel seu alliberament.

"Aquest matí, dimarts 3 de febrer, a la zona rural del departament del Guaviare, les FARC han lliurat a la senadora Piedad  Córdoba i a delegats del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) l'exgovernador de Meta, el doctor Alan Jara", ha assenyalat la Creu Roja en un comunicat.

La Creu Roja ha expressat el seu agraïment al Brasil, el govern de Colòmbia, les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i els membres de la comissió de Colombians per la Pau. "Com a organització humanitària neutral, imparcial i independent, el CICR seguirà buscant tots els mecanismes possibles per obtenir l'alliberament de més ostatges", ha puntualitzat el comunicat.

En arribar a Villavicencio, Jara s'ha abraçat a la seva família, els ha ensenyat una foto seva que ha guardat durant els més de set anys de segrest i ha cridat: "Lliure, lliure!". En unes breus declaracions, ha assegura que té ganes de posar-se a treballar perquè ja ha descansat prou durant el captiveri.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.