Política

Barack Obama arriba a Ottawa en el seu primer viatge com a president

EUA

El president d'EUA, Barack Obama, ha arribat avui a Ottawa a bord de l'avió presidencial Air Force One, per fer una breu visita a Canadà, el seu primer viatge a l'estranger des que va assumir la Presidència.

Obama té previst ser a Canadà només sis hores i tornar cap a Washington aquest mateix vespre. Durant la seva visita a Ottawa, Obama es reunirà amb el primer ministre canadenc, Stephen Harper, i amb la Governadora General del país, Michaëlle Jean, que exerceix les funcions de Cap d'Estat en representació de la reina d'Anglaterra. Jean és d'origen haitià i la primera Governadora General canadenca de raça negra.

Obama i Harper tenen previst centrar les seves converses sobre la situació econòmica mundial i, especialment, d'Amèrica del Nord, la relació comercial que mantenen els dos països segons el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord així com la política mediambiental.

La situació a Afganistan, on Canadà té desplegats uns 2.500 soldats, també estarà en la conversa. Estats Units ha sol·licitat als seus aliats de l'OTAN més compromís per derrotar els talibans.

La visita d'Obama a Ottawa ha causat una gran expectació a Canadà. Tot i la beu, centenars de persones esperen davant del Parlament canadenc, des d'aquest matí per poder presenciar l'arribada d'Obama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.