Política

La Junta d'Andalusia obre un expedient informatiu a Bermejo per caçar sense llicència

La Conselleria de Medi Ambient de la Junta d'Andalusia ha obert un expedient informatiu "d'ofici" per aclarir si el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, va cometre alguna infracció en caçar el 7 i 8 de febrer a una finca de Torres (Jaén) sense llicència.

Bermejo ha reconegut avui durant una entrevista a Telecinco que no té el permís necessari per caçar a Jaén. Amb tot, el ministre ha relatat que va caçar a prop de Puertollano (Ciudad Real) i que mai va pensar que sortia de Castella-la Manxa, comunitat per a la qual sí té llicència.

El Partit Popular vol que el Congrés creï una comissió per investigar les relacions de Bermejo amb Garzón. Així ho ha anunciat aquesta tarda la portaveu del Grup Popular, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha justificat la presentació d'aquesta sol·licitud per la "gravetat" de les activitats de Bermejo i la "confusió" que està generant pel que fa a la separació de poders, la imparcialitat i la independència judicial.

A més, el PP ha anunciat avui que sol·licitarà a la Junta d'Andalusia que obri un expedient a Fernández Bermejo per cometre una "infracció greu o molt greu". El secretari general del PP-A, Antonio Sanz, ha anunciat aquesta iniciativa després de recordar unes paraules que ahir va pronunciar el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en el Congrés dels Diputats. Segons les paraules de Sanz, el titular d'Interior va dir ahir que "caçar era legal", però no ho és caçar sense llicència, pel que, "tot el pes de la llei ha de caure sobre" Bermejo.

Sanz ha recordat que en el balanç d'actuació de l'any passat de SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa) es van imposar més de 700 infraccions i es van detenir 13 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.