Política

La JNC demana a Artur Mas que "expulsi" Guardans del partit

El president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Gerard Figueras, ha instat el secretari general de CDC, Artur Mas, a "expulsar" del partit l'eurodiputat Ignasi Guardans per haver acceptat dirigir l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA).

El líder de les joventuts convergents ha considerat "indignant" i "impresentable" que un membre de la direcció de CDC es presti a "formar part d'un govern de l'Estat espanyol" comandat per un partit, el PSOE, que "està perjudicant greument Catalunya" en "incomplir reiteradament les seves promeses".

Segons Figueras, a més, el sí de Guardans a l'oferta d'Ángeles González-Sinde és encara més greu quan des de les files convergents es demana la supressió del ministeri de Cultura, en considerar que les competències sobre la matèria corresponen a la Generalitat.

Parent de Cambó
"No entenem que una persona com Guardans, amb profundes arrels familiars catalanistes, nét de Francesc Cambó (històric fundador de la Lliga Regionalista), opti per entrar en aquest govern espanyol només per salvar la seva trajectòria. El PSOE ha estat molt hàbil en escollir una persona amb una situació laboral delicada", ha dit.

Guardans és membre nat del comitè executiu de Convergència per la seva condició d'eurodiputat encara que en poques setmanes deixarà de ser-ho, ja que a les eleccions europees del juny no repetirà com a candidat de CiU.

La decisió de Mas d'apartar Guardans de la candidatura europea de CiU, a favor de l'economista independent Ramon Tremosa, va desencadenar al gener friccions públiques entre l'encara eurodiputat i la cúpula del seu partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.