Política

El PSC desembarca a Londres per replicar a 'The Economist'

Política

Després de la polseguera aixecada per la revista britànica The Economist al novembre, els socialistes catalans s’abocaran ara a fer pedagogia a l’exterior. La fundació del PSC ha impulsat un cicle de quatre conferències a Londres per explicar la realitat política catalana a l’entorn acadèmic, polític i econòmic de la capital britànica. El president de la Generalitat, José Montilla, farà la cloenda.

Si bé la Fundació Rafael Campalans ja venia treballant des del setembre en aquest projecte, la polèmica oberta arran de l’especial de 14 pàgines que The Economist va dedicar a l’Estat espanyol i sobre el qual la Generalitat va exigir disculpes a la revista en considerar que el reportatge difamava la realitat catalana i la situació lingüística, va deixar palesa la necessitat de sortir més a l’exterior a explicar què és Catalunya.

El conseller d’Economia, Antoni Castells, obrirà dijous que ve aquest cicle que organitza la fundació dels socialistes catalans conjuntament amb la Cañada Blanch Centre for Contemporany Spanish Studies de la London School of Economics and Political Science. L’acte estarà presidit pel professor Paul Preston. Castells, que donarà la seva visió política i econòmica sobre el paper de Catalunya a Europa, aprofitarà l’estada a Londres per mantenir divendres altres contactes amb representants del món econòmic.

Model de cohesió
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, explicarà el 5 de febrer el model de cohesió urbana de la capital catalana, en una conferència que comptarà amb la introducció de l’exvicepresident del govern espanyol Narcís Serra. L’exministre va ser elegit alcalde de Barcelona a les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979 i va ser un dels impulsor dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992. Es dóna el cas que Londres organitzarà els Jocs del 2012. El conseller d’Educació, Ernest Maragall, s’encarregarà previsiblement d’exposar, aproximadament d’aquí a un mes, el model d’educació i d’immersió lingüística de Catalunya, lloat per la UE.

El president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, clourà el cicle a finals de maig. Tot i que encara no s’ha tancat la seva agenda, la voluntat del govern és complir aquest compromís. No es descarta que Montilla aprofiti el viatge per mantenir altres contactes. La Fundació Campalans preveu endegar per a la tardor vinent una altra sèrie de xerrades a França. En aquest sentit, manté contactes amb l’Institut d’Estudis Polítics de Paris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.