Política

Ibarretxe avisa que els socialistes volen manar a Euskadi des de Madrid com fan a Catalunya

Acompanyat pels dirigents del seu partit com el president del PNB, Iñigo Urkullu, i la cap de llista per Biscaia i presidenta del Parlament Basc, Izaskun Bilbao, Ibarretxe ha ressaltat que "el canvi del cranc és el que ofereixen el PP i el PSE". "És el canvi que proposen els dos partits', ha remarcat, al temps que ha afegit que 'proposen més dependència, diluir la personalitat basca dins de la personalitat espanyola".

Segons el candidat del PNB, es tracta d'un canvi per portar el centre de decisió a Madrid: "Volen traslladar-lo a Madrid, però nosaltres confiem més en les institucions basques que en les espanyoles", ha afegit. En aquest context, ha remarcat que Madrid "estava a 500 kilòmetres al segle XV, a 500 kilòmetres al segle XX i seguirà estant a 500 kilòmetres de distància al segle XXV també".

Ibarretxe ha fet referència a l'enquesta publicada pel govern basc, segons la qual el tripartit basc (PNB, EA i EB) no podrà reeditar el pacte per governar conjuntament, ni amb el concurs d'Aralar. Per contra, PSE-EE i PP sumarien la majoria absoluta. "Hi haurà qui voldrà vendre sobre l'enquesta que el tripartit no tindrà majoria absoluta", ha dit Ibarretxe. "L'enquesta del govern té un altre conclusió ben diferent i és que amb Batasuna fora del Parlament basc el PP i el PSOE treuen la majoria absoluta al Parlament per controlar Euskadi política i econòmicament des de Madrid", ha avisat.

En aquest context, ha criticat que il·legalitzant a Batasuna PSE i PP aconsegueixen el que mai haguessin aconseguit en aquest país i és treure majoria absoluta per "hipotecar política i econòmicament Euskadi manant des de Madrid, com fan a Navarra i a Catalunya". "Sempre que han pogut han sumat", ha indicat el candidat a lehendakari, recordant diferents municipis en els quals socialistes i populars han arribat a acords. "A Navarra s'han menjat allò del canvi, en contra de la voluntat dels socialistes navarresos", ha ressaltat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona

Desenes de morts per un atac israelià a un campament de refugiats a Gaza

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA
política

Comín refreda l’opció d’un retorn conjunt i imminent amb Puigdemont

barcelona
GUERRA A GAZA

La UNRWA torna a rebre fons i pot continuar funcionant fins el setembre

BARCELONA
política

La investigació sobre el cas dels cartells no tanca la ferida a ERC

barcelona