Política

Hamàs també anuncia un alto el foc immediat a la franja de Gaza

Hamàs i altres faccions palestines han anunciat un alto el foc immediat a la franja de Gaza que durarà una setmana, el mateix temps que dóna a Israel perquè retiri les seves tropes de la zona.

Aquest anunci arriba després que aquest dissabte a la nit el primer ministre Ehud Olmert hagi anunciat un alto el foc unilateral a Gaza i que l'exèrcit israelià hagi començat a sortir del territori palestí. Amb tot, al llarg d'aquest diumenge s'han viscut diversos enfrontaments entre israelians i palestins. Hamàs ha llançat sis coets des de Gaza cap a Israel, que ha respost de forma contundent amb un atac aeri. Com a conseqüència d'aquests enfrontaments entre militars israelians i milicians a la frontera de Gaza ha mort un jove agricultor, la primera víctima civil des de l'inici de la treva israeliana.

L'anunci de Hamàs arriba gairebé en el mateix moment en què a Xarm al-Xeikh (Egipte) ha començat una cimera internacional  convocada pel president egipci Hosni Mubarak amb diferents caps d'Estat i de govern occidentals, com Nicolas Sarkozy, Angela Merkel i José Luis Rodríguez Zapatero, per trobar una sortida al conflicte. També hi assisteix el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i el president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, que aquest matí ja s'ha reunit amb Mubarak.

Un cop acabi la cimera està previst que tots els mandataris es traslladin a Israel per seguir negociant la sortida del conflicte.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.