Política

Quart dia d'atacs entre Israel i Gaza

Món

Per quart dia consecutiu els bombardejos israelians sobre la franja de Gaza han continuat aquest dimarts. Els atacs, que van començar dissabte després del trencament de l'alto el foc per part de Hamàs, han causat 360 morts i 1.600 ferits.

Tropes aèries i navals israelianes han atacat a primera hora d'aquest matí objectius palestins, entre els quals diversos edificis del govern de la franja, un camp de l'entrenament del moviment islamista, una fàbrica d'armes i per segon dia consecutiu la universitat islamista.

Per la seva banda, les milícies palestines han llançat 80 coets i projectils de morter, que han causat dos morts i diversos civils i militars ferits. La xifra de víctimes mortals israelianes des de l'inici de l'ofensiva militar ascendeix a quatre, entre els quals tres civils.

L'exèrcit israelià ha declarat "situació especial" en totes les poblacions situades en un radi de 30 quilòmetres de la franja, al sud s'Israel, on els ha ordenat que tanquin les escoles i ha demanat a la població que estigui prop dels refugis fortificats més propers i que no s'estiguin al carrer. Així, centenars de tancs israelians rodegen Gaza preparats per a una possible invasió terrestre.

Mentrestant als hospitals de la franja la situació és cada vegada més caòtica i falten medicaments, llits, sang per a transfusions i cambres refrigeradores per conservar els cadàvers fins que són recuperats pels seus familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.