Política

CpC llança la llei electoral amb aval de Maragall

Política

Ciutadans pel Canvi (CpC) va presentar ahir la seva iniciativa legislativa popular per impulsar l’elaboració d’una llei electoral de Catalunya. La proposta, que aposta per un sistema que doni més capacitat de decisió als electors a través de les llistes desbloquejades amb vot preferent, va rebre el suport de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i membres de la societat civil i política.

La presidenta de CpC, Carme Valls, va criticar que des del Parlament es guardés al calaix l’informe d’un grup d’experts. El diputat Antoni Comín va manifestar que la iniciativa “no busca complicar la vida als partits, sinó complementar la iniciativa d’aquestes formacions”. Ciutadans ha començat aquesta setmana la recollida de les 50.000 firmes que necessita perquè la ILP es tramiti.

En el torn de preguntes, Maragall va manifestar que aquest debat era necessari. De fet, al Pacte del Tinell ja preveia la reivindicació d’una llei electoral. Maragall va emplaçar els 5 diputats de CpC a fer valer més el seu vot al Parlament. 

El portaveu adjunt del PSC al Parlament David Pérez va manifestar que “tothom té els seus dubtes” sobre llistes desbloquejades i la no proporcionalitat total. “En la resta de temes ens posarem d’acord”, va dir.

D’altra banda, el PSC estudiava ahir situar una de les seves diputades del Congrés a reforçar la candidatura europea que encapçala Maria Badia. Concretament, per ocupar la tercera plaça després d’Obiols. La direcció socialista es debatia entre Meritxell Batet o Montserrat Colldeforns. El nom de Batet, que va dirigir una de les comissions del congrés del PSC del juliol, va agafar força a la comissió de llistes, que avui farà una proposta de candidatura al consell nacional que l’ha de ratificar. La llista del PSC s’ha d’integrar dins de la del PSOE. Els socialistes catalans confien a col·locar Badia entre els tres primers llocs. A més d’Obiols, es pretén que el número tres es pugui situar entre els llocs de sortida garantits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.