Política

L'Audiència Nacional condemna Ainhoa Múgica a 67 anys i mig per ser la "coautora" de l'atemptat de Roses

L'Audiència Nacional ha condemnat Ainhoa Múgica Goñi a 67 anys de presó i mig per considerar-la "coautora" de l'atemptat del març del 2001 a l'Hotel Montecarlo de Roses (Alt Empordà) en què va perdre la vida el Mosso d'Esquadra Santos Santamaría.

L'alt tribunal considera que Múgica va indicar l'objectiu de l'atemptat i va facilitar el cotxe bomba als autors materials ja condemnats. Per un delicte d'homicidi se la condemna a trenta anys de presó, per un delicte d'estralls terroristes a 15 anys, per lesions terroristes 12 anys, sis mesos i un dia i per un altre delicte de lesions 10 anys. Els tres condemnats per aquests fets han de pagar una indemnització de 300.000 euros a la família de Santamaría.

A més a més, els magistrats entenen que Múgica té una "posició superior" respecte els que van activar l'explosiu. "La distribució de papers, la seva integració a una estructura clandestina posen de manifest que tenia capacitat no només per interrompre el succés sinó, encara més rellevant, per produir-lo". Per tant, la sentència afirma que no es tractava d'una "cooperadora necessària" sinó que la seva participació "va ser clau" per dur a terme l'atemptat.

Els altres condemants
Els altres implicats en aquest atemptats –Aitor Olaizola i Eider Pérez Aristizabal– van ser condemnats el 2005. Van ser considerats autors d'un delicte d'atemptat terrorista amb resultat de mort, estralls terroristes i dos delictes d'atemptat amb resultat de lesions. En total, se'ls va condemnar a 75 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós