Política

Les CUP faran el salt a la política nacional però ajornen la decisió sobtre les eleccions del 2010

La ponència defensada per les CUP de Sant Celoni, Manresa i Lleida s'ha imposat en l'assemblea extraordinària que el moviment de candidatures d'unitat popular ha fet aquest diumenge a Mataró. Ha estat una sessió maratoniana que ha començat poc després de les deu del matí i que ha acabat passades les quatre de la tarda.

D'entre les quatre ponències que es votaven, ha guanyat una que proposa que les CUP facin un salt a la política nacional però que no decideixen, de moment, si es presentaran a les eleccions al Parlament de 2010, com sí que proposava obertament la ponència de la CUP de Badalona.

"Farem el salt nacional, això està clar, aspirem a convertir-nos en un referent polític nacional, més enllà de la política municipal, però és massa aviat per decidir què farem davant les pròximes eleccions al Parlament", ha explicat a l'AVUI.cat Adam Majó, membre del secretariat nacional de les CUP i un dels defensors de la ponència guanyadora.

Segons Majó, si les eleccions es precipiten i són "d'aquí a uns mesos, d'aquí a mig any, segur que les CUP no es presentaran, perquè primer s'han de reforçar". En canvi, si s'esgota la legislatura i els comicis es convoquen a final del 2010, "hi haurà possibilitats" que es decideixin. "No ens podem presentar de qualsevol manera, hem de tenir en compte la nostra pròpia evolució i també la conjuntura", argumenta Majó.

Durant l'assemblea, ha quedat descartada en la primera votació la ponència de Badalona i posteriorment ha caigut la de Vilafranca-Vilanova-Sallent, que volia limitar l'acció de les CUP al camp local i que demanava explícitament la no presentació a les eleccions.

La de Berga, del mateix perfil que la de Sant Celoni però menys concreta, s'ha retirat al principi de l'assemblea, de manera que no s'ha sotmès a votació. El popular músic Francesc Ribera, Titot, ha intervingut en nom de la CUP de Berga per anunciar la retirada del seu text i també s'ha queixat del sistema de votació, que no permetia introduir esmenes, sinó que portava a l'elecció d'una ponència o una altra sense modificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona