Política

Tres anys de presó per al periodista que va llançar les seves sabates contra Bush

Política

Muntadar al-Zaidi, el periodista iraquià que va insultar i llançar les seves sabates contra el president dels Estats Units, George W. Bush, ha estat condemnat a tres anys de presó, segons ha informat la cadena de televisió per a la qual treballa, Al Baghdadiya.

Al-Zaidi, tot un heroi al món musulmà pel seu atac a Bush, s'havia declarat no culpable aquest matí en la represa del judici a Bagdad, i ha explicat que la seva reacció va ser "natural, com la de qualsevol iraquià".

El tribunal ha acceptat el criteri de la defensa que l'acció del periodista no podia considerar-se com un atac a un cap d'Estat, sinó com una ofensa, i si no hagués estat així s'arriscava a una pena màxima de 15 anys de presó.

Al-Zaidi va llançar les seves dues sabates a Bush durant una roda de premsa a Bagdad el passat 14 de desembre, on el president nord-americà era juntament amb el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki. A més a més de llançar les seves sabates, el periodista va insultar Bush: "Aquest és el petó d'acomiadament, gos". Tot va passar un mes abans que Bush abandonés la Casa Blanca en acabar el seu mandat.

En la primera sessió del judici, que va ser el 19 de febrer passat, Montazer va assenyalar que havia decidit llançar les seves sabates a Bush per venjar "l'opressió d'Estats Units a l'Iraq" i protestar per l'ocupació militar estrangera en aquest país.

L'acte d'Al-Zaidi el va convertir en heroi nacional i va establir precedents en protestes públiques per tot el món contra la política internacional dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.